T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Kendine has aroma ve kokusuyla seçkin dünya mutfaklarının vazgeçilmezi olarak gösterilen, sindirim ve sinir sistemi problemlerinin tedavisi başta olmak üzere antiseptik özelliğiyle de tıbbın birçok alanında yararlanılan tarhun, ekonomik getirisiyle de çiftçilerin yüzünü güldürecek. Bir dönüm alandan elde edilecek ekonomik getirisinin 60 dönümlük buğdaya denk olduğu ifade edilen bitki, çay, lokum, baharat, sabun, kolonya ile tarhunlu peynir ve lor şeklinde pazara sunuldu.
Vali Cüneyt Epcim, Bayburt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde düzenlenen etkinlikte coğrafi tescili alınan Tarhun’un yapılan çalışmayla çeşitli ürün grupları şeklinde pazara sunulduğunu söyledi. Dünya mutfaklarında tercih edilmesinin yanı sıra tıbbi aromatik özellikleriyle de Tarhun’un önemli bir bitki olduğuna dikkat çeken Vali Epcim, “İdrar söktürücü, detoks özelliği mevcut. Sindirimi kolaylaştırıcı, anti bakteriyel özelliklere sahip. Uykusuzluğa ve eklem ağrılarına iyi geldiği yönünde araştırmalar mevcut. Tarhun’un çayını, sabununu, kolonyasını ve diğer ürünlerini Bayburt’un bir markası haline getirmeye çalışacağız.” dedi.
Üretimin artırılması için çalışmalara başladıklarını bildiren Vali Epcim, “Milletvekilimiz Fetani Battal bu süreçte konuyla çok yakından ilgileniyorlar. Yalova’da tıbbi aromatik bitki üretimi yapan bir firma ile anlaşacağız. Bayburt’ta tarhun üretiminin artırılmasına yönelik gerekli adımları atacağız. Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli Bayburt ziyareti esnasında ilimizde on köyde tıbbi aromatik bitki üretiminin destekleneceği sözünü vermişti. Bu bitkilerden bir tanesi olarak tarhun için köylerimizde fide dağıtımı yapacağız. Tarım ve Orman Bakanlığımız da bu projemizi destekleyecek.” diye konuştu.
Milletvekili Fetani Battal ise Tarhun’un Fransız ve Rus mutfaklarında tercih edilen önemli bir baharat olduğunu söyledi. Bitkiyi ulusal ve bölgesel pazara sunmak için yoğun çaba sarf ettiklerini bildiren Milletvekili Battal, “Bu çabalara Sayın Valimiz büyük bir heyecanla katkı sunuyor. Bunun mutfağında Tarım ve Orman İl Müdürümüz Selami Ersen ve personeli yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Tüm bunları Bayburt markası olarak piyasaya sunduğumuzda göreceğiz ki; bütün Bayburtlular bunu büyük bir teveccühle kabul edecek, bu ürünlerin piyasada tutunmasına herkes gönüllü bir katkı sunacak.” İfadelerini kullandı.
Milletvekili Battal, çalışmalara Bayburt Üniversitesi’nin önemli katkı sağladığına vurgu yaptı. Üretimin artırılmasına yönelik çalışmalarda ekonomik anlamda bir dönümlük alandan elde edilen verimin 60 dönümlük buğdaya eşit olduğunun bildirildiğini kaydeden Milletvekili Battal, “Bu heyecan verici bir şey. Yalova’da tarımsal araştırmalar merkezi ile diyalog halindeyiz. Biz buraya aromatik bitkilerle ilgili yeni bir ufuk açmanın çalışması içerisindeyiz. İnşallah bu adımlar ürüne yansır ve Bayburt’taki köylümüzün ekonomisine ayrı bir katkı olarak yansır.” dedi.
Üretime ilk etapta yüz çiftçi ile başladıklarını bildiren Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen de, anavatanı Sibirya olan bitkinin benzer iklim şartları nedeniyle Bayburt’ta rahatlıkla yetiştiğini belirtti. Ersen, bitkinin bölgesel uyumunun son derece iyi olduğunu ve Coğrafi Tescil Belgesi’nin alındığını kaydetti.
Bayburt’a has bir marka üretme hedefiyle Tarhun Çayı, Tarhun Sabunu, Tarhun Kolonyası, Tarhunlu peynir, lor ve lokum hazırlandığını aktaran Ersen, “Şu an itibariyle piyasaya girdik. Biz sadece çay olarak değil tıbbi aromatik bitkiler sınıfına girmesi dolayısıyla insan sağlığına faydalı olacak biçimde kullanılmasını da istiyoruz. Bununla ilgili araştırma sonuçları elimizde mevcut. Şu an için yüz çiftçilik pazarımız var. Geçtiğimiz yıl kendi üretimimiz haricinde çitçilerimize 120 bin kök tarhun dağıttık. Şu anda Yalova’da 200 bin kök bizler için yapılıyor. Pazar açıldıkça üretimi artıracağız.” şeklinde konuştu.
Etkinlikte yer alan Yargıyat Onursal Birinci Başkanvekili Abdulkadir İlhan da çalışmada emeği geçenleri tebrik etti.
Etkinliğe, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Yusuf Diker, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Ağın, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bayburt İl Başkanı Hacı Ali Polat ile kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.